Bayern München je v prejšnjem krogu z zmago pri neposrednih tekmecih v Leipzigu prednost povečal na sedem točk. A sredi tedna je v težkem obračunu lige prvakov klonil proti PSG, zaradi poškodb in okužb v ekipi pa tudi danes ni bil v najboljši postavi, sploh prvič v profesionalni karieri je priložnost dobil tudi tudi Nemec hrvaških korenin Josip Stanišić. Na drugi strani je bil motivirani Union, letos prepričljivo boljša berlinska ekipa, ki se bori za vstop v Evropo.

V prvem polčasu so bili domači sicer boljši in aktivnejši, niso pa zadeli. Pri priložnostih je bil Union v prvem delu celo v prednosti, najlepšo je zapravil Marius Bülter. Jalova premoč Bavarcev je nato v drugem polčasu vendarle dobila tudi nekaj konkretnejših odtenkov, za zadetek pa je v 68. minuti poskrbel mladi domači adut Jamal Musiala. A je nato Marcus Ingvartsen v 86. minuti dosegel izenačujoči gol in šokiral domače, ki so se morali zadovoljiti zgolj s točko.

Kampl začel akcijo za prvi gol Lepiziga

Teoretično lažje delo je imel Leipzig, saj je gostoval pri Werderju. Kampl - prejšnji teden zaradi kartonov ni smel igrati z Bayernom - in soigralci so hitro upravičili status favorita, Kampl je začel akcijo za prvi gol Danija Olma v 23. minuti, že devet minut zatem je Alexander Soerloth povišal na 2:0. Vse dvome o zmagovalcu pa je nato že pred odmorom razblinil Soerloth s še enim zadetkom. Domači so sicer znižali po uspešno izveden enajstmetrovki Milota Rashice, toda že dve minuti zatem je Marcel Sabitzer postavil končni izid. Bayern ima zdaj še pet točk prednosti (65-60) pred Leipzigom.

Tretji Wolfsburg je imel pred tekmo v Frankfurtu pred tekmeci na četrtem mestu štiri točke prednosti, zdaj ta znaša le še eno. Ekipi sta poskrbeli za razburljivo tekmo s številnimi zadetki in preobrati. Za Wolfsburg je že v šesti minuti zadel Ridle Baku, a je že dve minuti pozneje izenačil Daichi Kamada, potem pa je domače v vodstvo popeljal Luka Jović v 27. A to je bil šele začetek dogajanja, saj je Wout Weghorst že v 46. minuti spet izenačil, potem pa sta Andre Silva in Erik Drum z zadetkoma v sedmih minutah poskrbela za navidez trdno vodstvo domačih s 4:2. A razburjenj še ni bilo konec, saj je Tuta pet minut pred koncem zadel svoj gol in dal še eno možnost gostom, toda ostalo je pri zmagi Eintrachta, ki se je povsem približal tretjemu mestu.