Navzlic porazu imajo sinjemodri na vrhu razpredelnice še naprej 14 točk naskoka pred Manchester Unitedom. Rdeči vragi imajo 60 točk in dve tekmi manj od mestnih tekmecev. Na lestvici sledita Leicester (56) in West Ham (52), ki se bosta pomerila v nedeljo.

Trener Cityja Pep Guardiola je kar precej prevetril moštvo med četrtfinalnima tekmama v ligi prvakov proti Borussii iz Dortmunda. Vseeno so imeli domači skozi celotno tekmo pobudo. Leeds se je dobro branil, a z edinim strelom v prvem polčasu povedel v 42. minuti, ko je po podaji Patricka Bamforda s pomočjo vratnice z roba kazenskega prostora zadel Stuart Dallas.

Ob koncu prvega dela so gosti ostali brez Liama Cooperja, ki je po grobem posredovanju nad Gabrielom Jesusom prejel rdeč karton. City je prevlado v drugem delu kronal v 76. minuti, ko je po dolgi akciji Bernardo Silva v kazenskem prostoru našel Ferrana Torresa, ki je žogo poslal mimo Illana Meslierja. Domači so še naprej pritiskali, a pozabili na obrambo, kar je ob odvzeti žogi za drugi zadetek na tekmi izkoristil Dallas.