Dončić je bil drugi strelec gostov, latvijski center Kristaps Porzingis je dosegel 25 točk in šest skokov, na drugi strani je srbski center Nikola Jokić dosegel točko več, 26 košem je dodal 11 podaj in osem skokov.

Dallas je do zmage prišel v drugi in tretji četrtini, ki ju je dobil s 34:22 in 31:22 ter je zadnjo četrtino začel z 20 točkami prednosti (93:73). Domačim tako ni pomagalo, da so uvodni del dobili s točko razlike, zadnjega pa s sedmimi koši prednosti. S tem se je končal njihov niz petih zmag.

Obe ekipi bosta naslednji srečanji odigrali v noči na torek po slovenskem času, Dallas bo gostil Los Angeles Clippers, Nuggets pa Indiano Pacers. Pred tema dvobojema je Denver šesti na zahodnem delu lige, Dallas pa osmi.

V tem delu in tudi v celotni ligi je prepričljivo na čelu tokrat prosti Utah, pred obema ekipama iz Los Angelesa pa je na zahodu drugi Phoenix Suns, ki je tokrat doma izgubil z Indiano Pacers s 111:122.

Grk Giannis Antetokounmpo je s trojnim dvojčkom, 33 točk, po 11 skokov in podaj vodil Milwaukee Bucks do zmage s 125:119 proti Washington Wizards, za katere je Russell Westbrook dosegel 42 točk, deset skokov ter 12 podaj za enega od petih trojnih dvojčkov večera, kar je za en tekmovalni dan tudi rekord NBA.

Westbrook je z enajstim tovrstnim dosežkom tudi vodilni v ligi, za njim sta druga James Harden (New Jersey Nets) in Jokić s po devetimi, četrti je Dončić z osmimi trojnimi dvojčki, peti je s šestimi Antetokounmpo.

Slednji je bil eden izmed osmih igralcev Milwaukeeja z dvomestnim številom točk in ta ekipa je po tretji zmagi v nizu tretja na vzhodnem delu lige, kjer sta na čelu ekipi Philadelphia 76ers in Brooklyn Nets. Ta je Detroit Pistons ugnala s 100:95. Trojni dvojček je za Nets vpisal James Harden, ki je 12 od svojih 24 točk zadel v odločili zadnji četrtini, ko je zmago potrdil z dvema prostima metoma, dodal pa je še po deset skokov in podaj.

New York Knicks so dosegli dvajseto zmago v sezono, pri slavju s 119:97 nad Thunder v Oklahoma Cityju je Julius Randle po tri dvomestne številke v svoji rubriki vpisal s 26 točkami in po 12 skoki ter podajami. Slednje je uspelo tudi igralcu Indiane Domantasu Sabonisu po doseženih 22 točkah, 13 skokih in desetih asistencah na dvoboju v Phoenixu.