Tudi žensko zasledovanje na 12,5 km s štirimi streljanji je prikazalo, zakaj se je biatlon prebil v sam vrh zimskih športov po priljubljenosti med gledalci.

Živahno dogajanje na stadionu v Oberhofu je kazalo na drugo letošnjo zmago Italijanke Dorothee Wierer, ki je imela po treh streljanjih že 23 sekund prednosti pred Oebergovo in skupino petih zasledovalk. Na zadnjem streljanju pa je morala Wiererjeva, ki je naskok na progi še povečala, v kazenski krog kar dvakrat.

V kazenski krog pa so morale tudi vse zasledovalke, kar sta s po petimi zadetimi tarčami izkoristili Preussova in Simonova ter v ospredju sami odločili zmagovalko. Šele tik pred ciljem je Francozinji uspel odločilni napad. Za tretje mesto pa so se borile Švedinji Oebergova in Mona Brorsson ter Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold. Najprej je iz boja za stopničke izpadla Brorssonova, v sami končnici pa še Norvežanka.

Slovenke so zaradi okužbe s koronavirusom odpotovale domov že v soboto pred štafetno tekmo, med najboljšimi 30 v svetovnem pokalu, ki imajo pravico nastopa na tekmi s skupinskim startom, pa Slovenija svoje predstavnice nima.

Biatlonci bodo prihodnji teden s tekmami svetovnega pokala nadaljevali v italijanski Anterselvi, po krajšem premoru pa se bodo med 9. in 21. februarjem zbrali na svetovnem prvenstvu na Pokljuki.