Zapadlo je preveč snega, da bi lahko normalno pripravili progo, zato se je tekmovalna žirija odločila za rezervni scenarij in tekmo zamaknila za en dan.

V soboto so uspeli izpeljati moški veleslalom, kljub močnemu sneženju. Zmagovalec tekme v težkih razmerah je bil Hrvat Filip Zubčić, na stopničkah pa je bil tudi slovenski as Žan Kranjec. Kranjec je bil na prvi progi najhitrejši, na koncu je na drugem mestu le za 12 stotink zgrešil tretjo zmago v svetovnem pokalu.

V ponedeljek bodo veleslalom izpeljali s prvo vožnjo ob 10. uri in finalom z začetkom ob 13. uri. Žan Kranjec bo imel na startu prve vožnje številko 3, Štefan Hadalin pa bo uvrstitev v drugo vožnjo lovil s številko 54.

Odpovedali obe tekmi za ženske

Alpske smučarke so ostale brez superveleslalomskega uvoda v sezono hitrih disciplin. V St. Moritzu sta bili tudi Ilka Štuhec in Maruša Ferk.

Prvi smukaški preizkušnji, ki bosta na sporedu v drugi polovici decembra v Val d'Iseru v francoskih Savojskih Alpah, bosta tako tudi prvi tekmi v hitrih disciplinah za alpske smučarke. Val d'Isere bo gostil smuka 18. in 19. decembra ter superveleslalom 20. decembra.

Štuhčeva je v svetovnem pokalu nazadnje tekmovala pred devetimi meseci na italijanskem prizorišču La Thuile.