Družba Petrol ima kot največji ponudnik naftnih derivatov v Sloveniji 58 prodajnih mest, ki so odprta ponoči oz. 24 ur na dan, od tega jih je 38 ob avtocestah oz. hitrih cestah, so pojasnili v družbi in izpostavili, da so ta nujno potrebna za oskrbo tranzita. Kot so dodali, je 20 takšnih prodajnih mest tudi v mestih, ki prav tako ostajajo odprta.

Delovni čas Hoferjevih trgovin nespremenjen

Iz Hoferja Slovenija so prav tako sporočili, da delovni čas njihovih trgovin do nadaljnjega ostaja nespremenjen. Ta se sicer po trgovinah razlikuje, so pa Hoferjeve trgovine najpozneje odprte do 21. ure. »Z odprtjem do navedene ure lahko najbližjim prebivalcem zagotovimo varen nakup ob upoštevanju nove vladne odločitve o omejitvi izhoda,« so prepričani v tretjem največjem trgovcu v državi.

Vlada je v ponedeljek sprejela ukrep prepovedi gibanja od 21. do 6. ure, ki začne veljati danes. Izjeme od te prepovedi so odpravljanje neposredne nevarnosti za zdravje, življenje in premoženje, prihod in odhod na delo ter izvajanje nujnih delovnih nalog ali dostop in nudenje storitev za nujne primere.

OMV bo morebitne spremembe obravnaval sproti

Medtem ko v Petrolu in Hoferju delovnih ur še ne bodo spreminjali, pa so se nekateri drugi trgovci že odločili za prilagoditve. Mercatorjeve poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure ali še dlje, bodo denimo od danes odprte do 20.45. V Tušu bodo poslovalnice, ki so bile doslej odprte do 21. ure, od torka zapirali ob 20. uri.

S torkom se spreminja tudi delovni čas nakupovalnih središč v upravljanju družbe SES - to so Aleja Ljubljana Šiška, Citypark Ljubljana, Citycenter Celje, Europark Maribor in Center Interspar Vič. Kot so sporočili, bodo od ponedeljka do petka odprta od 9. do 20. ure, ob sobotah pa od 8. do 20. ure. Izjema so trgovine Interspar, ki bodo vse dni odprte od 8. ure do 20.30, in še nekatere trgovine oz. lokali znotraj nakupovalnih centrov. Ob nedeljah so omenjena nakupovalna središča zaprta.

V naftnem trgovcu OMV, drugem največjem ponudniku naftnih derivatov v državi, bodo morebitne spremembe sproti objavljali na svojih spletnih straneh.

Wolt skrajšal čas dostave

Wolt je danes sporočil, da njegovi dostavljalci po 21. uri hrane ne bodo mogli več dostavljati, "saj dostava hrane ne spada med nujne storitve". Zadnji čas za naročilo bo zato začasno omejen na 20. uro.