Melonijeva je svojo stranko šele lani priključila ECR, ki ima v Evropskem parlamentu 62 sedežev. Politična skupina je sicer z brexitom in s tem povezanim odhodom v Veliki Britaniji vladajočih konservativcev na ravni EU precej izgubila na vplivu.

Za Melonijevo članstvo v ECR pomeni priložnost za distanciranje od desne Lige nekdanjega notranjega ministra Mattea Salvinija, ki je v Evropskem parlamentu članica politične skupine Identiteta in demokracija.

Leta 2012 ustanovljeni stranki Bratje Italije je glede na ankete podpora s 6,4 odstotka na evropskih volitvah maja 2019 narasla na 15 odstotkov. Salvinijevi Ligi je medtem padla s 34 na 26 odstotkov. Glede na osebno priljubljenost je Melonijeva včasih že pred Salvinijem.

Bratje Italije glede na nekatere raziskave uživajo podobno podporo kot Gibanje pet zvezd, uradno najmočnejša stranko v vladni koaliciji, ki jo vodi premier Giuseppe Conte. Po ocenah političnih opazovalcev je nekdanja ministrica za mlade vzhajajoča zvezda populističnega pola italijanske politike, še navaja APA.