V nedeljo bo sprva delno jasno. Popoldne se bo od juga pooblačilo, proti večeru bo začelo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 17 stopinj.

Obeti: V noči na ponedeljek se bo dež postopno razširil nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 1500 metrov, na severozahodu lahko tudi nižje. Prehodno bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem večinoma zmerna burja. V ponedeljek čez dan bo dež povsod ponehal, veter bo obrnil v jugozahodno smer. Popoldne se bo delno razjasnilo. V torek bo večinoma suho, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost.

Vremenska slika: Po prehodu hladne fronte se območje nizkega zračnega tlaka nad severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom le počasi polni. Nad naše kraje doteka občutno hladnejši in razmeroma vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V nedeljo bodo zjutraj v sosednjih krajih Italije ter ob severnem Jadranu možne posamezne plohe ali nevihte. Drugod bo suho s hladnim in ponekod meglenim jutrom. Popoldne se bo od juga začelo oblačiti in proti večeru deževati.