Helena Blagne glamurozna tudi v vodi

View this post on Instagram

💙🦋 Swimwear: @kopalkenancyaljancic

A post shared by H E L E N A (@helenablagne) on

Medtem ko so gore, sendviči in mačje hiše del političnega vsakdana, se prave domače zvezde sproščajo v bazenih. Čeprav Slovenija nima kraljevske družine, že od 90. let prejšnjega stoletja naprej vemo, da je največja kraljica na domači estradi Helena Blagne. Prva dama slovenske glasbe je vedno brezhibna; tudi v bazenu z mokrimi lasmi, ko nas večina spominja na svizca, je videz Helene Blagne glamurozen. Seveda k temu pripomorejo tudi bele kopalke, ki imajo hkrati dekolte in ogromen, s kamenčki prešit ovratnik, pa tudi s kamenčki obrobljena sončna očala in uhani. Kdor zna, pač zna.

Dejan Židan razmišlja ob sendviču

Medtem ko Alenka Bratušek razmišlja ob doma pečenem kruhu, Dejan Židan ob sendviču razmišlja o načrtih za prihodnost. Nekdanji prvi mož Socialnih demokratov je dlje časa vztrajal v nordijski hoji po ravnem, a očitno je zdaj prehodil že celotno Prekmurje, zato se vedno pogosteje podaja tudi v hribe. Ta konec tedna se je podal na hrib, ki je visok skorajda 2000 metrov, nato pa je ob sendviču takole razmišljal o prihodnjih podvigih. Padla je odločitev, da se, kot je zapisal, naslednjo soboto poda nad 2000 metrov. Ali mirno spiš, Janez Janša?

Pri Janševih so gradili hišo za muce

Predsednik vlade Janez Janša te dni živi svoje najboljše možno življenje. Ne samo da ga je prejšnji teden obiskal predsednik avstrijske vlade Sebastian Kurz, s katerim sta se podala v severno triglavsko steno in tam posnela nekaj selfijev, na katerih sta videti resnično srečna, godi se mu tudi za domačimi stenami. Pri Janševih doma so se te dni namreč lotili prav posebnega projekta. Kot je zapisal premier, je pri njih doma »polno muc«, zato so postavili hišico za Mjavkico in Liska. Kot kaže, sta hišico zgradila kar najmlajša Janševa sinova, ali je šlo za legalno ali črno gradnjo, pa še ni znano. Mjavkica in Lisko sta na posnetkih videti zadovoljna.

Nika Zorjan razveseljuje ženine

Kdor se letošnje pozno poletje oziroma zgodnjo jesen ni poročil, je na poroki verjetno vsaj nastopal. Domače estradnice te dni svoje instagram profile namreč pridno polnijo s fotografijami porok, na katerih so pele ali na kak drug način razveseljevale ženine in neveste. Ena od bolj zaposlenih razveseljevalk je očitno Nika Zorjan, ki razveseli tudi po dva para na konec tedna, sodeč po fotografijah pa se skupnega fotografiranja veselijo predvsem ženini, ki nesramežljivo položijo roko malce prenizko. Najpomembnejši dan v življenju je bil zagotovo popestren.

Alenka Bratušek obvlada peko kruha z drožmi

Za nekaj odtenkov boljše je zagotovo tudi domače življenje Alenke Bratušek, ki je septembra 2020 prvič poskusila speči kruh z drožmi. Čeprav vemo, da se je v času karantene lotila marsikaterih bolj nujnih domačih projektov, med drugim tudi obnove vrtnega palčka, nas dejstvo, da se je peke kruha z drožmi, ki ga je do letošnjega aprila osvojila praktično vsa Slovenija, lotila šele zdaj. Nekdanja premierka je za prvi poskus te tehnike peke kruha izbrala rženi kruh, ki je na fotografiji videti kot iz škatlice, za kar ji seveda iskreno čestitamo.

Strojniki in salomonke, popolni par

View this post on Instagram

Spet v šolskih klopeh...

A post shared by SIS 2018 (@strojniki_in_salomonke) on

So trendi, ki ob svojem vzniku izzovejo televizijske prispevke in široke debate, na primer natikači na nogavice ali goli gležnji v zimskih mesecih. In so trendi, ki nas tiho, a vztrajno spremljajo, ne da bi kdo zares opazil, da so z nami. Eden od teh so »strojniki in salomonke«, na katerega zadnji dve leti opozarja skromen profil z enakim imenom. Ali so vsi nosilci teh športnih čevljev res strojniki, ne vemo, dejstvo pa je, da se obutev nenavadno pogosto pojavlja v urbanem okolju, pogosto ob kratkih hlačah, za katere sumimo, da so vedno opremljene s plezalno vponko, na kateri so ključi.