Štirikratna zmagovalka turnirja v Rimu je največje ime tako moškega kot ženskega turnirja, ki je do tega trenutka odpovedalo udeležbo. V Rimu prav tako ne bo prve igralke sveta, Avstralke Ashleigh Barty, ki v letošnji sezoni ne bo igrala na evropskih tleh.

V glavnem delu moškega turnirja serije masters bosta nastopila tako Španec Rafael Nadal kot Srb Novak Đoković, ki je bil na OP ZDA diskvalificiran zaradi udarca žogice v linijsko sodnico.

Nastop odpovedal tudi Zverev

Sta pa danes nastop v Rimu odpovedala finalista OP ZDA, Avstrijec Dominic Thiem in Nemec Alexander Zverev. Majhna je tudi možnost, da bo v italijanski prestolnici nastopila Japonka Naomi Osaka, ki se bo v današnjem finalu drugega letošnjega turnirja za grand slam pomerila z Belorusinjo Viktorijo Azarenka.

V ženski konkurenci bo od Slovenk nastopila Polona Hercog, medtem ko je Kaja Juvan še eno zmago v kvalifikacijah oddaljena od glavnega dela turnirja.

V moški konkurenci bo v nedeljo v drugem od treh kvalifikacijskih krogov nastope začel najboljši slovenski tenisač Aljaž Bedene. Pomeril se bo s Slovakom Jozefom Kovalikom.