Z odpovedjo olimpijskega nastopa se je Williamsova pridružila še eni teniški legendi. Španec Rafael Nadal je pred desetimi dnevi odpovedal nastopa v Wimbledonu in Tokiu, na olimpijskih igrah ne bo niti Avstrijca Dominica Thiema.

Williamsova je že pred časom dejala, da je tokrat olimpijski nastop ne mika preveč, saj ne bi smela na Japonsko s seboj vzeti triletne hčerke Olympie. Takrat je pojasnila, da za zdaj še ni bila 24 ur ločena od svoje triletnice.

»Sama nisem na olimpijskem seznamu ameriške reprezentance za Tokio 2020. Če pa slučajno sem, na njem ne bi smela biti,« je na današnji novinarski konferenci razkrila 39-letna teniška zvezdnica, ki ima z olimpijskih iger doslej štiri zlate kolajne.

Razloga za odpoved ni pojasnila

Tri je osvojila v dvojicah (Sydney 2000, Peking 2008 in London 2012), v Londonu pa je bila najboljša tudi med posameznicami. Skupaj s sestro Venus Williams sta po številu zlatih kolajn najuspešnejši olimpijki v tenisu, Venus Willaims ima ob štirih zlatih odličjih sicer še eno srebro z mešanih dvojic na zadnjih igrah v Rio de Janeiru 2016.

Williamsova na novinarski konferenci sicer ni želela natančno pojasniti, zakaj ne bo nastopila na OI. »Razlogov, zakaj sem se glede olimpijskih iger tako odločila, je več. Danes se enostavno ne počutim tako, da bi želela tam nastopiti. Morda kak drug dan. Žal mi je,« je dodala zmagovalka 23 turnirjev za grand slam.