S Policijske uprave Ljubljana so javnost obvestili, da je v kliničnem centru umrla 44-letna žrtev kaznivega dejanja na območju Grosuplja. Gre za Natašo Zaviršek iz Male Račne, ki jo je v sredo 12. avgusta zvečer na dvorišču domače hiše po njenem prihodu iz službe z vnetljivo tekočino polil in zažgal njen mož, 47-letni Martin Zaviršek.

Opečeno žensko v hudih bolečinah, katere kriki so se slišali po vsej vasi, je našel njen sin, pomagali so bližnji sosedje, tudi reševalci so hitro prišli na kraj kaznivega dejanja in jo odpeljali v Klinični center Ljubljana. Osumljeni je pobegnil, za njim so ostali le natikači. Stekla je obsežna iskalna akcija, v katero so bili vključeni vaščani, lokalni gasilci in policija s konji, droni in helikopterjem. Zavirška niso našli, v domačo vas je prišel v petek zvečer, po roki je bil opečen, javil se je mami, kasneje pa se je mirno predal policiji. Ti so ga z ovadbo za takrat še poskus umora privedli pred preiskovalno sodnico, ki je zanj odredila pripor. Edino, kar so policisti povedali glede motiva grozljivega dejanja, je – maščevanje.

»O vseh novih okoliščinah je bilo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Znani 47-letni osumljenec je še vedno v priporu, policisti pa nadaljujejo preiskavo zaradi kaznivega dejanja umora,« je sporočil Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Ljubljana.