Mesto Wuhan na Kitajskem je znano kot izvorno mesto novega koronavirusa, ki se je nato razširil po vsem svetu. Z virusom se še vedno spopadajo po vsem svetu, tudi v Sloveniji se soočamo že z drugim valom. Teh težav pa nimajo v Wuhanu, saj so razglasili, da virus v mestu ni več prisoten.

S tem se je tudi življenje v Wuhanu vrnilo v tirnice, kot so jih poznali pred pandemijo in ta konec tedna so se ljudje tam že zabavali na velikem dogodku z elektronsko glasbo, ki je potekal v vodnem parku. Kot je razvidno iz fotografij in posnetkov, ki so se hitro razširili po družbenih omrežjih, prisotnim ni bilo treba upoštevati nobenih ukrepov proti širjenju bolezni.

Na zabavi je bilo prisotnih več tisoč ljudi, ki so stali z ramo ob rami, se družili v bazenu in poplesavali v ritmu glasbe. Nihče na sebi ni imel zaščitne maske, nekateri so si zabavo celo popestrili z napihljivimi blazinami.

Naj spomnimo

Wuhan je v začetku leta veljal za epicenter novega koronavirusa. Prav iz tega 11-milijonskega kitajskega mesta se je virus razširil po vsem svetu. Čeprav smo bili tudi v Sloveniji praktično v karanteni in smo vzpostavili veliko ukrepov proti širjenju bolezni, se te dni soočamo z drugim valom.

Wuhan pa je bil v borbi proti virusu veliko bolj uspešen. V začetku aprila so v tem mestu uvedli izjemno strogo karanteno, ki je veljala 76 dni. In v mestu vse od sredine maja niso več zabeležili novega primera okužbe s covid-19. Danes tam življenje poteka že povsem normalno.