Kitajska nacionalna komisija za zdravje je sporočila, da sta bila od 14 novih primerov okužb dva vnešena iz tujine.

V Rusiji že več kot 200.000 okuženih z novim koronavirusom

V Rusiji je z novim koronavirusom okuženih že več kot 200.000 ljudi. V zadnjih 24 urah so potrdili 11.012 novih primerov okužbe, skupno pa 209.688, so danes sporočile tamkajšnje zdravstvene oblasti. V zadnjem dnevu je za covidom-19 umrlo 88 ljudi, skupno doslej 1915.

V Južni Koreji največji porast novih okužb s koronavirusom v zadnjih tednih

V Južni Koreji so v soboto potrdili 34 novih okužb z novim koronavirusom, kar je največji porast v zadnjih štirih tednih, poročajo tuje tiskovne agencije. Južnokorejski predsednik Moon Jae-in je sodržavljane zato pozval, naj bodo še naprej previdni. “Ni končano, dokler ni končano,” je poudaril.

V govoru ob tretji obletnici inavguracije je Moon obenem skušal pomiriti ljudi in poudaril, da ni razloga, da bi jih strah ohromil.

Južnokorejske oblasti skrbi vrsta nedavnih okužb, povezanih z obiskom okuženega 29-letnega moškega v barih in nočnih klubih v Seulu. Da je moški okužen, je test pokazal šele po njegovem obisku nočnih lokalov v seulski četrti Itaewon, znani po nočnem življenju. Do petka so potrdili 15 primerov okužbe z novim koronavirusom, povezanih s tem moškim, v soboto pa še 14.

Zdravstvene oblasti so posvarile pred naraščanjem števila okužb. Nočne lokale, v katerih je bil okuženi moški, naj bi namreč po ocenah obiskalo okoli 7200 ljudi.

Conte: Italijani ne bodo počitnikovali na balkonih

Italijanski premier Giuseppe Conte je sodržavljanom vzbudil upanje, da bodo počitnice lahko preživeli zunaj doma. "Tega poletja ne bomo preživeli na balkonih in lepota Italije ne bo v karanteni. Lahko bomo šli na morje, v gore, uživali v naših mestih," je dejal za današnjo izdajo časnika Corriere della Sera.

Italijani zaradi stroge karantene spričo pandemije novega koronavirusa skoraj dva meseca niso smeli od doma. Trenutno lahko iz svoje potujejo v drugo italijansko deželo, a le iz utemeljenih razlogov. Po njegovih besedah zdaj še ni jasno, kdaj bodo Italijani lahko spet neomejeno potovali po državi. "Čakamo na razvoj epidemije, da bomo lahko podali natančnejše podatke o datumih in načrtih," je dejal.

Za Brač zaradi koronavirusa zaostrili epidemiološke ukrepe

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je danes sporočil, da so za otok Brač uvedli potrebne epidemiološke ukrepe in režim, ki je veljal pred 27. aprilom, ko so v državi začeli rahljati koronavirusne ukrepe. Hrvaški otok je postal novo žarišče izbruha, v zadnjem dnevu so tam potrdili osem novih primerov okužb, skupno na Hrvaškem pa 11.