Tekma v Torontu je skupaj trajala kar šest ur in 13 minut. »Seveda je naporno, ampak na neki točki postane zabavno. Zagotovo je bila zabavna tekma. Obe ekipi sta imeli dobre priložnosti,« je po koncu dejal Brayden Point, ki je odločil tekmo v enajsti minuti petega podaljška. To je bila najdaljša tekma končnice po letu 2000, ko sta Philadelphia Flyers in Pittsburgh Penguins prav tako igrala pet podaljškov.

Vratar Culumbusa Joonas Korpisalo je zbral 85 obramb, kar je rekord v NHL, na drugi strani se je vratar Tampe Andrej Vasilevskij ustavil pri 61. Pierre-Luc Dubois je Columbus ob igri z igralcem več povedel v vodstvo že v tretji minuti igre. V sedmi je izid izenačil Point. Ob koncu druge tretjine je Culumbus znova povedel, zadel je Oliver Bjorkstrand. Izid rednega dela je na začetku zadnjega dela igre postavil Yanni Gourde.

Zaradi maratonske tekme je bil prestavljen drugi dvoboj vzhoda med Boston Bruins in Carolino Hurricanes, ki bi moral v isti dvorani potekati po koncu tekme Tampa Bay–Columbus. V zahodni konferenci je do vodstva v zmagah z 1:0 prišlo moštvo Calgary Flames, ki je s 3:2 premagalo Dallas Stars. Dillon Dube je v prvi tretjini zadel dvakrat za zmagovito ekipo in vodstvo z 2:0. Dallas je v 32. minuti izenačil na 2:2, pet minut pozneje pa je končni izid postavil Rasmus Andersson.

Z 1:0 v zmagah je povedel tudi Vegas Golden Knights, ki je s 4:1 premagal Chicago Blackhawks. Za Vegas je dvakrat v zadnjem delu igre zadel Reilly Smith.