Najboljši strelec Dallasa je bil tokrat s 36 točkami Kristaps Porzingis.

Pri Portlandu je Lillard, ki je že pred dnevi ob zmagi svoje ekipe proti Philadelphii 76ers dosegel 51 točk, še enkrat odlično vodil svojo ekipo. Iz igre je metal 17:32, zadel je vseh 18 prostih metov, 61 točkam pa je dodal še osem podaj in pet skokov. Portlandov zvezdnik je zadel met za tri za izenačenje na 130:130, potem pa je še podal za vodstvo s 132:130 manj kot minuto pred koncem srečanja.

Lillard je postal šele drugi igralec v zgodovini lige NBA, ki je v eni sezoni trikrat dosegel vsaj 60 točk na tekmo. To je uspelo še Wiltu Chamberlainu. »Vesel sem, da sem v taki družbi in vesel sem, da smo na dveh od teh treh tekem zmagali,« je dejal Lillard.

Carmelo Anthony je k zmagi dodal 26 točk.

Portland je zdaj osmi na zahodu pred Memphis Grizzlies, ki je tokrat s 122:107 izgubil proti Boston Celtics. Osmo- in devetouvrščeno moštvo se bosta konec tedna sicer pomerila za zadnje mesto v končnici v medsebojni tekmi na izločanje.

Boj za zadnja mesta na Zahodu

Pred zadnjo tekmo rednega dela so v teoriji v igri za osmo oziroma deveto mesto še Portland, Memphis, Phoenix Suns in San Antonio Spurs, ki je s 123:105 premagal Houston Rockets.

Phoenix še naprej ostaja edino nepremagano moštvo v Orlandovem mehurčku. Tokrat je bil s 130:117 boljši od Philadelphie. Devin Booker je ob zmagi dosegel 35 točk.

Memphis, ki je izgubil šest od sedmih tekem v Orlandu, bo v svoji zadnji tekmi rednega dela igral proti prvi ekipi vzhodne konference Milwaukee Bucks, ki je tokrat s 126:113 premagala Washington Wizards. Phoenix, ki je dobil vseh sedem tekem, pa bo v četrtek zvečer po srednjeevropskem času igral proti Dončićevem Dallasu. Phoenix bo v igri za končnico ostal, če bo zmagal tudi na zadnji tekmi, Memphis pa bo ob tem izgubil.

Miami Heat Gorana Dragića zadnja tekma rednega dela čaka v petek zvečer.