Moštvo Miami Heat slovenskega organizatorja igre Goran Dragića je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na četrtek izgubilo z moštvom Oklahoma City Thunder s 115:116. Že pred tekmo je postalo jasno, da se bo Miami v prvem krogu končnice pomeril z Indiana Pacers.

Dragić je v skoraj 22 minutah igre prispeval 16 točk, šest podaj in pet skokov. Njegovo moštvo je vodilo večino tekme, v začetku zadnje četrtine že z razliko 22 točk, a je zatem trener Erik Spoelstra zaradi že znanega nasprotnika v končnici dal priložnost rezervnim igralcem, Oklahoma pa je to izkoristila v zaključku.

Preobrat je uspešno zaključila z zadetim metom za tri točke Mika Muscale 5,2 sekunde pred koncem tekme. Za zmagovalno ekipo je bil na tekmi v ospredju Darius Bazley z 21 točkami in devetimi skoki, za Miami pa je s 30 točkami in šestimi skoki blestel Tyler Herro, ki pa je bil neuspešen z metom za zmago v zadnji sekundi.

Miami bo pred končnico odigral še eno tekmo, v petek ob 22. uri se bo pomeril prav z moštvom Indiane, s katero si delita izkupiček 44 zmag in 28 porazov. Zmagovalec te tekme bo zato prevzel mesto četrtega nosilca v vzhodni konferenci, čeprav je to brezpredmetno, saj s tekmami v Orlandu nihče nima prednosti domačega igrišča.

Še pred tem bo Luka Dončić z Dallas Mavericks odigral zadnjo tekmo za razvrstitev v zahodni konferenci, ko se bo danes zvečer srečal z ekipo Phoenix Suns.