V avstrijskih bolnišnicah se za covidom-19 trenutno zdravi 115 ljudi, med njimi jih je 25 na oddelkih za intenzivno nego.

Skupno so doslej v Avstriji potrdili več kot 21.500 okužb z novim koronavirusom, med njimi je skoraj 19.500 obolelih že ozdravelo. 719 ljudi je za covidom-19 umrlo.

Na Hrvaškem še 58 okužb z novim koronavirusom

Na Hrvaškem so od torka potrdili še 58 primerov okužbe z novim koronavirusom, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Kot so dodali, je v državi 633 aktivnih primerov okužbe. Na zdravljenju v bolnišnicah je 111 bolnikov s covidom-19, med katerimi jih je sedem na ventilatorjih.

To je največje dnevno število okužb po minuli soboti, ko so poročali o 86 primerih okužbe. Od nedelje do torka so skupno potrdili 94 novih okužb.

V minulih 24 urah je bilo največ novih okužb v splitsko-dalmatinski županiji, v kateri so zabeležili 15 primerov, je sporočil tamkajšnji štab civilne zaščite. Ko gre za obalne hrvaške županije, so samo še iz primorsko-goranske sporočili, da imajo dva nova primera.

V vseh ostalih županijah je bilo skupno 31 okuženih, od tega 19 v dveh slavonskih županijah. Iz sedmih županij, vključno z istrsko, so sporočili, da od torka niso zabeležili novih primerov.