Zagata je nastala pri opremi dnevnega prostora. Pošiljam vam skico z merami, kjer naj bi bila manjša kuhinja (zarisana pozicija ima potrebno napeljavo) z osnovnimi elementi, jedilna miza, sedežna garnitura, prostor za TV in kakšen regal (kredenca) za osnovni pribor. Ampak, kako kaj kam umestiti? Tu me je »zmanjkalo« … Zelo vam bom hvaležna za vsakršen nasvet! Barbara

Odgovor:

Nameravana selitev v pritlično etažo je modra odločitev, saj so lahko stopnice v življenju prava nadloga. V prostoru, kjer naj bi imeli po prenovi večfunkcijski  bivalni prostor, lahko umestite vse elemente, ki ste jih želeli. Narisala sem vam eno od več možnih variant.

Kuhinjski niz z vsemi potrebnimi elementi lahko namestite vzdolž stene, ob kateri imate potrebne instalacije. Moj zelo radikalen predlog pa je, da kuhinjski niz umestite ob steni za vrati. Po takšni umestitvi bi bil preostali del prostora  bolj funkcionalen in bi lahko umestili večjo sedežno garnituro s pogledom skozi okno. Tudi jedilno mizo bi lahko umestili ob  oknu. Odločitev je seveda vaša, je pa povezana z večjim zneskom, namenjenim za prenovo.

Narisan predlog pa vam potrjuje vse vaše predloge. Prijetno bivanje v pritličju!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.