V njem bi rad imel kuhinjo (morda v obliki črke L) z vso potrebno opremo, jedilnico z mizo za štiri osebe, ki bi jo občasno lahko raztegnil, in dnevno sobo. V dnevni sobi bi rad imel sedežno garnituro z izvlečno posteljo, TV in seveda kakšno omaro (regal). Ali je dovolj prostora za delovni kotiček? Prosim vas za kakšen dodaten namig, ki bi prispeval k funkcionalnosti prostora, da bo ta imel vse, kar je v stanovanju potrebno, a da vseeno ne bo preveč natrpan. Za nasvet se vam vnaprej zahvaljujem! Rado

Odgovor:

Vaša dnevna soba s kuhinjo je pravih dimenzij za umestitev vseh želenih elementov. Morda sem vam narisala nekoliko drugačno varianto od pričakovane. V prostor lahko vnesete malo modernega pridiha! Kuhinjo sem narisala s paralelno postavljenimi elementi. Miza naj bo del kuhinjskega elementa, le višina mize je nižja od delovne površine. Tako postavljeni kuhinjski elementi so bolj funkcionalni.

V dnevni prostor umestite regal, ki bo imel vgrajeno izvlečno delovno površino. Dandanes po navadi ne potrebujemo klasične pisalne mize, pa še izvlečno mizico z lahkoto pospravite v omaro! Tudi za raztegljivo sedežno garnituro bo dovolj prostora. Svetujem vam, da so pohištveni in kuhinjski elementi enako obdelani. S tem bo prostor deloval celovito in zelo ubrano.

Upam, da vam bo narisan predlog v pomoč pri izboru opreme!

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.