"Vse te okoliščine glede virusa so seveda zelo zahtevne. Nekaj se bo moralo spremeniti, da bi imelo smisel iti tja in odigrati turnir," je v Beogradu razložil Thiem, finalist OP Avstralije v začetku koledarskega leta.

Zverev je sprva dejal, da bi bilo dobro odigrati tako velik turnir, a ne v okoliščinah, ki jih je povzročila pandemija novega koronavirusa. "Ne vem, če obstaja veliko igralcev, ki bi se tam počutili dobro," je sporočil Nemec. Dodal je, da igralci pri odločitvi o organizaciji turnirja ne bodo imeli veliko besede ter da bo o usodi igralcev odločal organizacijski odbor OP ZDA v New Yorku.

Največji kamen spotike je po Đokovićevem mnenju 14-dnevna karantena ter zaščitni ukrep, ki predvideva le eno spremljevalno osebo na igriščih v času treningov in tekem.

Končno odločitev bodo organizatorji OP ZDA predvidoma sprejeli v ponedeljek, najboljši igralci pa doslej niso bili naklonjeni izvedbi turnirja pod predlaganimi pogoji.

Glavni del turnirja bi se moral po predvidenem načrtu začeti 31. avgusta, teden dni prej bodo na vrsti kvalifikacije. Igralci pa bi morali pred tem ob prihodu v ZDA v prvi polovici avgusta prestati še obvezno 14-dnevno karanteno.

Đoković, Thiem, Zverev in Dimitrov bodo ta konec tedna nastopili na ekshibicijski teniški turneji Adria Tour, ki bo potekala do 4. julija. Poleg srbskega turnirja v Beogradu bodo v nadaljevanju turneje potekali še turnirji na Hrvaškem (Zadar, 20. - 21. junij), v Črni Gori (mesto še ni določeno, 27. - 28. junij) ter Bosni in Hercegovini (Banja Luka, 3. - 4. junij).