Od 12. do 14. maja je več kot sto finalistov, starih od 12 do 29 let, svoje podjetniške ideje predstavilo strokovni komisiji kar od doma. Mladi so tekmovali v treh kategorijah: osnovnošolci, dijaki in študenti ter mladi do 29 leta. Na tekmovanje Popri se je prijavilo 328 mladih oziroma 115 ekip, ki so svoje ideje razvijale z 72 mentorji, sodelovalo pa je 74 izobraževalnih ustanov. Letos so tekmovanje prvič razširili tudi na šole v zamejstvu.

Devetdeset skupin se je uvrstilo na predizbore, ki so jih organizirali Primorski tehnološki park, Saša inkubator, Tehnološki park Ljubljana in Podjetniški inkubator Podbreznik. Na zaključni del tekmovanja se je sicer uvrstilo 31 skupin. V vsaki kategoriji so danes razglasili tri najboljše ekipe. Tretjeuvrščene bodo prejele po 700 evrov, drugouvrščene po 1300 , zmagovalci pa po 2000 evrov iz nagradnega sklada, ki ga zagotavljajo soorganizatorji tekmovanja: ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije Spirit Slovenija in Slovenski podjetniški sklad.

Tekmovanje Popri dokazuje, da tudi izredne razmere v času pandemije ne morejo preprečiti tega, da bi mladi ustvarjali svojo prihodnost z inovativnimi idejami in optimizmom.