»Bayern je velik klub, o tem ni nobenega dvoma, a raje bom zapustil Nemčijo, kot odšel na Bavarsko,« je za rumeno obarvani časnik dejal nemški nogometni reprezentant. Besede 24-letnega napadalca niso bile po godu niti najvidnejšim predstavnikom bavarskega nogometnega velikana, prvi mož Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je v zvezi s tem dejal: »V nogometu me ne more nič presenetiti, a nisem še naletel na igralca, ki bi se na tovrsten način odzival na govorice o prestopu.«

Werner je bil lani poleti zelo blizu prestopa v Bayern, a je posel propadel, ker je Leipzigu ponudil prenizko odškodnino v višini 30 milijonov evrov. V tej sezoni je naravnost blestel v dresu nogometne ekipe iz Saške, na 36 odigranih tekmah v domačem državnem in pokalnem tekmovanju ter v ligi prvakov je skupno dosegel 27 golov.

Leipzig je v osmini finala evropske lige prvakov izločil Tottenham s skupnim izidom 4:0, v domačem prvenstvu je na tretjem mestu. Za vodilnim Bayernom zaostaja pet, za drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda pa točko. Wernerja bi v svojih vrstah radi videli številni klubi, najbolj angleški Liverpool, Manchester United in Chelsea, po govoricah pa je najbližji prav zasedbi iz mesta Beatlov. Z Leipzigom ima pogodbo do konca sezone 2022/23, odkupnina zanj pa je težka 60 milijonov evrov.