Kar zadeva 2. SNL, bodo napredovanje v prvo ligo izvedli po veljavnih sklepih za tekmovanja v organizaciji NZS v članski kategoriji. »Za namen napredovanja se šteje, da sta prvo- in drugouvrščeni nogometni klub ob zaključku prvenstva tista nogometna kluba, ki sta zasedala 1. in 2. mesto na tekmovalni lestvici na dan prekinitve tekmovanja zaradi ukrepov v zvezi z zajezitvijo covida-19,« so sporočili z NZS.

To pomeni, da bo v prvo ligo napredoval Koper, v dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim klubom prve lige, trenutno so to Domžale, pa se uvrsti Gorica.

NZS je sprejel tudi nekaj odločitev glede Prve lige Telekom Slovenije in pokala Slovenije. »Pod pogojem, da so s strani državnih organov dovoljena tekmovanja najvišje ravni v nogometu, se tekmovalna sezona 2019/20 v 1. slovenski nogometni ligi in pokalu Slovenije nadaljuje po naslednjem ključu: 1. SNL v začetku meseca junija 2020, tekmovanje za pokal Slovenije pa se dokonča v spremenjenem formatu, na programu bo po ena tekma v polfinalu in finalna tekma,« so pojasnili na NZS.

Kvalifikacije za 1. SNL za sezono 2020/21 pa se bodo odigrale po zaključku te sezone 1. SNL. To so podaljšali do 31. julija. »Podroben koledar tekmovanj v preostanku tekmovalne sezone 2019/20 bo sprejet takoj po dovoljenju državnih organov za izvedbo tekmovanj,« so še pojasnili pri NZS.

Prav tako pa je končana tudi ženska liga, v kateri tudi ne bo uradnega zmagovalca. Odločitev o igranju v kvalifikacijah za ligo prvakinj v prihodnji sezoni pa bo sprejel IO NZS v skladu z doseženimi športnimi rezultati in rezultati licenciranja.