Čeprav je Porto znan po prepoznavi talentov, ki jih nato poceni kupuje in drago prodaja, se je v zadnjih dveh desetletjih močno zadolžil. Pred desetimi leti je dolg znašal 250 milijonov evrov, nato ga je sicer uspešno zmanjševal, a epidemija novega koronavirusa je reči spet poslabšala.

Vodstvo kluba se trenutno z igralci že pogaja o znižanju plač za 40 odstotkov, z banko, pri kateri se je zadolžil, pa za refinanciranje kredita iz leta 2017.

Neizbežna bo tudi prodaja igralcev, portugalski mediji že poročajo, da se je klub s PSG-jem dogovoril za prestop Brazilca Alexa Tellesa v PSG, branilec naj bi se v francosko prestolnico preselil za 25 milijon evrov odškodnine. Na izhodnih vratih so tudi Danilo Pereira, Jesus Corona, Moussa Marega in Fabio Silva.

Porto je bil dvakrat evropski prvak (1987, 2004), dvakrat je osvojil pokal Uefa, v domačem prvenstvu ima 28 naslovov, a le enega v zadnjih šestih letih.

V letošnjem prvenstvu, ki naj bi se nadaljevalo 30. maja, se za prvo mesto bori z Benfico, deset krogov pred koncem ima pred njo točko prednosti.