Na dnevnem redu bodo sicer številne druge teme, največ pa je odvisno od pripravljenosti klubov, da bi zaigrali na nevtralnih lokacijah. Pristojni organi in zdravstvena stroka na Otoku si želijo varnega zagona v nogometu, prepričani pa so, da je za zajezitev širjenja novega koronavirusa potrebno igranje na nevtralnih terenih.

Odločitev mora potrditi vsaj 14 klubov, za zdaj pa so trije javno izrazili nasprotovanje. Poleg Aston Ville in Brightona se je nazadnje proti načrtom pristojnih organov izrazil predsednik Watforda Scott Duxbury.

Čeprav se Duxbury strinja, da morajo tekme potekati brez prisotnosti navijačev, ni navdušen nad dejstvom, da klubi, ki se borijo za obstanek, ne bi smeli igrati na svojih stadionih.

V kolumni za sobotno različico angleškega The Times je dejal, da v premier league vlada preveč različnih interesov in da vsak klub želi zaščititi zgolj sebe.

Zapisal je, da pravega sodelovanja med klubi ni in da želijo rešiti zgolj vprašanje, kdo bo zaigral v evropskih tekmovanjih, ostale slabosti tako imenovane minilige z devetimi preostalimi krogi pa pri velikanih niso v ospredju.

"Premier league bi morala delovati v dobro vseh klubov. Sumim, da je več kot šest klubov zaskrbljenih nad načrti za ponovni zagon," je zapisal Duxbury, ki je prepričan, da bi morali za pošteno rešitev klubi najti enotno in celovito rešitev, ki bi jo podprlo vseh 20 klubov in ne zgolj 14.