Kot piše športni časnik As, so igralci očitno uspešno opravili domače naloge in v času karantene pridno vadili doma. Trenerji Barcelone so pričakovali, da bodo igralci izgubili med 65 in 70 odstotkov fizične kondicije, toda testi so pokazali bolj spodbudne številke.

Igralci prve ekipe Barcelone so pridobili na teži od 0,5 do 1,3 kilograma (predvidena sta bila 2 kg), indeks telesne maščobe pa se jim je zvišal od 0,3 do 0,7 odstotka (predvidena meja je bila en odstotek).

V petek so nogometaši opravili prvi individualni trening na igrišču. Vsak je bil opremljen z napravo, ki je merila različne parametre. Igralci so najbolj nazadovali pri ponovitvah težjih naporov (50 odstotkov), v izgubi moči in elastičnosti mišičja (45 odstotkov), manj pa v aerobnih vajah (40 odstotkov) ter lastnostih tetive (30 odstotkov), poroča As.

Kljub optimistični sliki in dejstvu, da imajo igralci še približno mesec časa, da se vrnejo v normalni tekmovalni ritem, so iz kluba sporočili, da je danes prišlo do prve poškodbe. Francoski branilec Samuel Umtiti si je poškodoval mečno mišico.

Klub ni izdal, koliko časa bo moral počivati 26-letni igralec, španski mediji pa poročajo o nekajtedenski odsotnosti, kar bi pomenilo, da bo Umtiti lahko zaigral 20. junija, ko naj bi se nadaljevalo špansko prvenstvo.