Slovenski trener je prvo tekmo na klopi Rijeke vodil 7. marca 2013, ostalo je zgodovina, so zapisali na spletni strani reškega kluba. Kek, trenutno selektor slovenske izbrane vrste, je poživil Rijeko, ki je začela s sijajnimi rezultati v kratkem času. Že v sezoni 2013/14 so se uvrstili v skupinski del tekmovanja evropske lige, potem ko so izločili nemški Stuttgart.

Rijeka je pod taktirko Keka dosegla tudi svoj zgodovinski prvi naslov državnega prvaka v sezoni 2016/17, po zmagi v pokalnem tekmovanju pa je osvojila dvojno krono. Kek je do 9. septembra 2017 vodil kvarnersko ekipo na 274 tekem ter je postal trener z najdaljšim stažem na klopi kakšnega hrvaškega prvoligaša, so še zapisali.

Za Kekom so se uvrstili njegov naslednik Igor Biščan, nekdanji trener ljubljanske Olimpije, ter nekdanja trenerja Elvis Scoria in Nenad Gračan. Navijači niso niti omenili preostale tri trenerje, ki so še vodili Rijeko v prejšnjem desetletju, kot so Alen Horvat, Dragan Skočić in Ivo Ištuk.

Rijeka je v novo desetletje vstopila z novim slovenskim trenerjem, Simonom Rožmanom, ki je lani prevzel moštvo od Biščana. Rožman od začetka tedna znova vodil vadbo reških nogometašev na zelenici Rujevice, potem ko je 15 dni organiziral treninge v samoizolaciji, ki jo je prestal v prostorih stadiona.

V hrvaški nogometni zvezi pričakujejo, da bodo v dogovoru z epidemiologi lahko nadaljevali prvoligaške tekme od 6. junija, je danes poročal novičarski portal index.hr.

Kot generalni preizkus načrtujejo tekmi polfinala pokalnega tekmovanja v soboto 30. maja, ko naj bi Rijeka gostila Osijek. Nadaljevanje tekmovanja bo potekalo brez gledalcev na stadionih.