Doslej so skupno opravili 55.020 testiranj. Med 1439 okuženimi je 637 moških in 802 ženski. Kot kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), je med zdravstvenimi delavci in sodelavci okužba potrjena pri 298 osebah. V domovih starejših občanov so okužbo potrdili pri 448 osebah, od teh je 315 oskrbovancev.

Iz osrednjeslovenske statistične regije prihaja 412 okuženih z novim koronavirusom, 302 iz savinjske, 181 iz pomurske, 149 iz jugovzhodne Slovenije, 124 iz podravske, 84 iz gorenjske, 51 iz koroške, 34 iz zasavske, 31 iz primorsko-notranjske, 24 iz obalno-kraške, 22 iz goriške ter 13 iz posavske regije. Dvanajst obolelih je tujih državljanov, še poroča NIJZ.

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je danes hospitaliziranih 19 bolnikov s covid-19. Intenzivno zdravljenje potrebuje sedem oseb, pet jih je intubiranih, so iz osrednje slovenske bolnišnice sporočili prek Twitterja. Stanje tako ostaja enako kot dan prej.

V celjski bolnišnici je bilo danes ob 8. uri hospitaliziranih šest bolnikov, od tega dva v enoti intenzivne terapije. Devet bolnikov zdravijo v Univerzitetni kliniki Golnik.

V UKC Maribor je bili v petek do polnoči hospitaliziranih 26 bolnikov, na intenzivnem zdravljenju pa je devet oseb. Doslej so iz mariborskega kliničnega centra odpustili 71 bolnikov.

Stanje 27 okuženih stanovalcev ljutomerskega doma starejših stabilno

V Domu starejših občanov Ljutomer je na novi koronavirus pozitivnih še 27 stanovalcev, vendar pa je njihovo stanje po zagotovili doma stabilno. V petek so odvzeli 26 brisov, pozitivna sta bila dva stanovalca in nihče od zaposlenih. Vse stanovalce, ki so jih začasno namestili v Biotermah pri Mali Nedelji, pa so preselili nazaj v dom v Ljutomeru.

V Domu starejših občanov Ljutomer so pojasnili, da z velikimi napori zaposlenih, zunanjih delavcev in strokovnih vodij ter vseh, ki so jim priskočili na pomoč, stanje trenutno uspešno obvladujejo. Po neuradnih informacijah so v petek ugotovili, da je eden od stanovalcev ozdravel.

"Trenutno so razmere obvladovane, zaradi številnih odsotnosti zaposlenih delavcev pa še naprej potrebujemo zunanje sodelavce, zlasti bolnišnično usposobljeno osebje, za katero smo znova zaprosili," so še sporočili.

Tudi na zavodu za zaposlovanje so za prosta delovna mesta objavili več razpisov. V petek je vodenje negovalnega osebja sicer znova prevzela dosedanja zaposlena diplomirana medicinska sestra.