V okviru preiskave naj bi zaslišali Mora. Od njegovega zaslišanja je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP odvisno, ali bo sledila zahteva tožilstva za začetek sodnega procesa proti Bolsonaru ali obtožnica proti Moru zaradi krivega pričanja. Če bo preiskava potrdila očitke na račun predsednika, bo nato na potezi brazilski kongres, ki bo odločal o začetku procesa za odstavitev Bolsonara.

Moro, ki velja za enega od najbolj znanih preiskovalcev proti korupciji v državi, je po sporu s predsednikom odstopil v petek. Bolsonaro je namreč odslovil načelnika brazilske policije, ki velja za Morovega tesnega zaupnika, zaradi česar je slednji sporočil, da ni več možnosti, da bi v državi zagotavljali neodvisnost zvezne policije.

Bolsonaro je v prvem odzivu obtožbe na svoj račun že zavrnil kot neutemeljene. Javnomnenjska raziskava, ki so jo objavili v ponedeljek zvečer, je pokazala, da je 45 odstotkov Brazilcev mnenja, da bi moral brazilski kongres sprožiti postopek za odstavitev predsednika, 48 jih je bilo proti.