Nič ni pomagalo pričanje zabodenega, da ga njegov »frend« ni hotel ubiti, prav tako ne zagovor obtoženega, da ga je bilo strah in je zabadal v samoobrambi, in tudi argumenti odvetnika, da je šlo kvečjemu za povzročitev lažjih poškodb, ne. Sodnica ljubljanskega okrožnega sodišča Vesna Podjed je bila v svojih argumentih za obsodbo za poskus uboja prepričljiva: »Ravnali ste po načelu, da je napad najboljša obramba.« Enaindvajsetletnega Kamničana Davida Batiča je obsodila na tri leta in tri mesece zapora, ob preklicu pogojne obsodbe zaradi nasilja pa na skupno kazen treh let in osmih mesecev. Seveda sodba še ni pravnomočna.

V sporu potegnil nož

8. novembra 2018 okoli 17. ure se je David Batič za Bežigradom dobil z nekim Dinom, s katerim naj bi imela neporavnane račune zavoljo nekega avta. Z Dinom je prišel še Evris R. Prišlo je do prepira, Evris trdi, da je napadel Batič, ta, da je napadel Evris. Kakor koli, končalo se je tako, da je David Evrisa z nožem zabodel v hrbet in še v ledveni predel. Vitalni organi niso bili poškodovani, hujših posledic za zabodenega ni bilo. »A bi lahko bile. Merili ste v del telesa, kjer so vitalni organi. Niste merili v roko ali nogo. Tudi niste ga le porezali, šlo je za vbode. Oba sta stala, nista ležala. Ni šlo za samoobrambo, kot trdite. To sklepam na podlagi izvedenskega mnenja. Zavedali ste se, da oškodovancu lahko vzamete življenje. Nož ste uporabili nenadno, hipno. Ni šlo za slučaj, prinesli ste ga s seboj. Prišli ste razkačeni, grožnje ste izrekali že prej, tudi v preteklosti ste bili že nasilni, zaradi nasilja nad mamo tudi obsojeni,« je argumente naštevala sodnica Podjedova.

Nekoliko nižja kazen

Tokrat je šlo za epilog ponovljenega sojenja. Na prvem je bil Batič obsojen na pet let zapora. Zakaj zdaj nižja kazen? Na prvem sojenju je prevladalo mnenje, da bi zabodeni lahko umrl, če ne bi dobil hitre zdravniške pomoči. Zdaj so to razčistili, zabodeni ne bi umrl, tudi če mu ne bi nihče pomagal. Torej so bile poškodbe res milejše, a kot je odločila sodnica, je še vedno šlo za poskus uboja.