Vozniku, ki je pri Dramljah dirjal s 213 kilometri na uro, so policisti za kršitev izdali plačilni nalog z globo 1200 evrov in izrekli stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

Voznik, ki so mu pri Arji vasi zabeležili hitrost 204 kilometrov na uro, je bil deležen enake sankcije, divji voznik, ki so mu pri Šentrupertu izmerili hitrost 190 kilometrov na uro, pa jo je odnesel z globo v višini 250 evrov in tremi kazenskimi točkami, so sporočili iz celjske policijske uprave.

V petek popoldne so sicer policisti na območju celotne policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor cestnega prometa s poudarki na neprilagojeni hitrosti, vožnji pod vplivom alkohola, kršitvah voznikov enoslednih vozil, spoštovanju aktualnega odloka o prepovedi gibanja med občinami in drugih najpogostejših kršitvah predpisov.

Tudi danes in naslednje dni poostren nadzor

V nadzoru so opravili 54 preizkusov alkoholiziranosti. Dva voznika sta vozila pod vplivom alkohola, dva pod vplivom prepovedanih drog. 48. primerih so ukrepali zoper voznike, ki so prekoračili dovoljeno hitrost vožnje.

Ustavili so tudi 61 voznikov enoslednih vozil, torej koles, mopedov in motornih koles. Pri 21 voznikih so zaznali kršitve in temu primerno ukrepali.

V Dolah, na območju policijske postaje Šentjur, so npr. vozniku v naselju izmerili hitrost 95 kilometrov na uro, zunaj naselja Kostrivnica, prav tako na območju policijske postaje Šentjur, pa so na nevarnem odseku, kjer so se lani zgodile tri prometne nesreče s smrtnim izidom, obravnavali voznika, ki je vozil 133 kilometrov na uro.

V Dobju pri Planini pa so v soboto policisti poskusili ustaviti občana, ki je v naselju prekoračil dovoljeno hitrost. Voznik na znake policistov ni ustavil in je pospešeno odpeljal naprej ter zapeljal z vozišča na travnik, pri čemer si je na vozilu poškodoval podvozje. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,80 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Tudi za danes in naslednje dni celjski policisti napovedujejo poostrene nadzore cestnega prometa.