Nesreča tovornjaka, ki je v Italijo prevažal 30 bikov, je za več ur ohromila primorsko avtocesto med Senožečami in Razdrtim. Zgodaj zjutraj je tovornjak med vožnjo proti Primorski zapeljal s ceste in prebil varovalno ograjo med avtocestnima pasovoma, potnika sta ostala ujeta v kabini. Gasilci PGD Postojna so ju v desetih minutah rešili iz zverižene pločevine, nato so se lotili tovora.

»K sreči je prikolica tovornjaka, v kateri so bili biki, ostala nepoškodovana in biki niso ušli na cestišče. Eden ni preživel, verjetno so se med trkom med sabo pomendrali. Eden je bil ranjen, drugi so jo odnesli brez večjih poškodb,« je nočne prizore reševanja opisal Mitja Šantelj, poveljnik postojnskih prostovoljnih gasilcev. Pojasnil je, da sta na kraj zelo hitro prišla dežurna veterinarka in veterinarski inšpektor, za ključno pa se je tokrat izkazalo to, da imajo v Postojni še vedno klavnico. Sredi noči so tako lahko hitro dobili pogodbenega prevoznika, ki je živali z avtoceste v treh vožnjah prepeljal na varno v hleve.

Reševanje živali se je zavleklo do jutra, avtocesta je bila medtem v obe smeri zaprta več kot devet ur. Voznika in sopotnika, oba sta s Celjskega, stara 46 in 36 let, so prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, voznik naj bi bil huje poškodovan.