Potem ko je v ponedeljek vrata že odprl Mladinski golf center Stanežiče, so iz ljubljanske mestne občine sporočili, da bodo odprli še nekatere rekreativne površine, ki delujejo pod okriljem javnega zavoda Šport Ljubljana. Skladno s sprostitvenimi ukrepi so tako od danes spet odprti tudi Stadion Kodeljevo, Stadion Šiška in Holmerjeva steza v parku Šiška. Objekti so namenjeni izključno rekreaciji in ne druženju, opozarjajo v Športu Ljubljana, uporabniki pa morajo upoštevati varnostno razdaljo vsaj treh metrov, prav tako je ob vstopu na stadion nujna zaščita ustnega in nosnega predela za vse, ki bodo imeli kakršen koli kontakt z zaposlenimi, v pokrite prostore stadionov pa obiskovalci nimajo vstopa.

Organizirane skupinske vadbe niso dovoljene, prav tako ni dovoljena uporaba travnatih površin, dostopne so samo površine s tartansko podlago. Na stadionu je lahko hkrati največ dvajset obiskovalcev, s seboj pa morajo imeti razkužilo za roke. Na tekališču oziroma na Holmerjevi stezi je hkrati lahko največ deset obiskovalcev. Vadišče in igrišče Mladinskega golf centra Stanežiče sta medtem odprta vsak dan od 9. do 19. ure, recepcija in sanitarni prostori pa od 9. do 18. ure. Obvezna je predhodna rezervacija startnega časa.

Danes je javni zavod Šport Ljubljana za obiskovalce ponovno odprl tudi Tenis center Tivoli. Odprt je vsak dan od 10. do 19. ure, ob obisku in igranju pa morajo uporabniki stroko držati pravil uporabe in teniškega reda. Rezervacije terminov so možne po spletu na strani javnega zavoda. Vsi, ki bodo do 6. maja kupili sezonske vstopnice, bodo prejeli 20-odstotni popust.