Nemški Süddeutsche Zeitung (SZ) in švicarski Luzerner Zeitung navajata neimenovane vire, da je bila doslej neznana peta oseba s skrivnega sestanka v Bernu 16. junija 2017, na katerem sta bila tudi Infantino in švicarski državni tožilec Michael Lauber, 38-letni Cedric Remund. Če se bodo obtožbe izkazale za točne, bi lahko vse skupaj kompromitiralo kar nekaj nogometnih preiskav, ki jih je vodil Remund, piše SZ.

Sodeč po pisanju časnika, so se junija 2017 sestanka ob Infantinu udeležili še Lauber, njegov predstavnik za stike z javnostmi Andre Marty in Rinaldo Arnold, Infantinov prijatelj in tožilec v kantonu Valais. Lauber, ta vodi preiskave korupcije v Fifi, ki so se začele 2015, je pred tem na zaslišanju etičnega odbora zanikal, da je bil na sestanku. A marca je v poročilu odbora pisalo, da se je sestanek zgodil, obenem pa so v njem obtožili Lauberja več poklicnih kršitev, vključno s tem, da večkrat zapovrstjo ni povedal resnice in da je deloval nelojalno.

Prav tako so mu odvzeli osem odstotkov tožilske plače, a je 54-letnik ostal na položaju, kamor ga je parlament znova postavil septembra lani. Etični odbor je tudi odkril, da je bila na sestanku še peta oseba, ki je bila po pisanju nemškega in švicarskega časnika Remund. SZ trdi, da je bil Remund neposredni vodja korupcijske preiskave glede svetovnega prvenstva 2006 v Nemčiji, prav tako pa preiskave sumljivih pogodb za televizijske pravice med Uefo (podpisnik je bil Infantino) in dvema argentinskima poslovnežema leta 2006. Obe preiskavi sta še potekali v času skrivnega sestanka. »Kar je jasno, je to, da preiskovalni tožilec ne bi smel biti na tistem sestanku,« piše SZ.

Švicarska preiskava Fife se sicer osredotoča na domnevne nepravilnosti, ki so se zgodile pred tem, ko je Infantino leta 2016 na čelu Fife zamenjal odstavljenega Seppa Blatterja.