"Če v tem času vlada ne bo prepovedala dogodka, bomo dovolili, da se organizira na Facebooku. Iz istega razloga pa dogodkov, ki kljubujejo vladnim navodilom za družbeno distanciranje, na Facebooku ne bomo dovolili," je sporočilo podjetje.

Po ZDA so se v zadnjih dneh pojavili številni protesti, čeprav z maloštevilnimi udeleženci, proti ukrepom za družbeno distanciranje, ki jih uvajajo guvernerji zveznih držav. Protestniki imajo močnega podpornika v predsedniku ZDA Donaldu Trumpu, čeprav guvernerji večinoma le sledijo navodilom njegove zvezne vlade.

Facebook namerava odstraniti tudi objave, ki škodujejo z raznim zavajanjem, kot na primer objave, ki odsvetujejo zdravljenja in ukrepe zdrave pameti proti širjenju koronavirusa.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je za televizijo ABC dejal, da želijo pomagati in stopajo v partnerstvo z univerzo Carnegie Mellon, da izvajajo ankete med uporabniki glede simptomov. S tem bodo ustvarili zemljevide ameriških okrožij, ki bodo pokazali razširjenost izbruha koronavirusa.

Med prvimi, ki jim nova politika Facebooka ni všeč, je predsednikov sin Donald Trump mlajši, ki je tvitnil, da gre za srhljivo vladno ukinjanje pravice do izražanja. Facebook je sicer zasebno podjetje, Trump mlajši pa ni ponudil nobenega dokaza, da je kakšna vlada Facebooku naročila, kako naj ravna