Ekipa civilne zaščite kranjske občine, zdravstveno osebje, lekarniški delavci, policija, poklicni in prostovoljni gasilci, izvajalci komunalnih storitev, skrbniki brezdomcev in odvisnikov, prostovoljci, trgovci in številni drugi delavci, ki ljudem zagotavljajo potrebne storitve, so se znašli na plakatih. Vsi našteti že mesec dni dokazujejo, da so v dobro občanov vedno v pripravljenosti. Za to se jim želijo na kranjski občini zahvaliti na poseben način. Zbirko plakatov, na katerih jih predstavljajo, so poimenovali Junaki našega časa.

»To so ljudje, ki v teh tednih neumorno in brezkompromisno za dobro vseh nas delujejo na terenu, pri čemer jih nič ne ustavi. S ponosom lahko rečem, da smo v Kranju dokazali, kaj pomenijo solidarnost, sodelovanje, razumnost in hvaležnost. Vzpostavili smo tudi učinkovit sistem pomoči in delovanja ter sodelovanja z različnimi službami, organizacijami in prostovoljci. Najmanj, kar si zaslužijo, sta iskrena zahvala in spoštovanje, ki jim ju izrekamo tudi prek plakatov,« je povedal župan Matjaž Rakovec.

Triindvajset plakatov s fotografijami ključnih predstavnikov omenjenih organizacij je nastalo ob podpori podjetja Europlakat. Podjetje je namreč občini namenilo oglasni prostor v brezplačno uporabo, občina pa je podjetju plačala le stroške tiska in nameščanja plakatov, so še dodali.

Plakati imajo tudi informativno vrednost, opozarjajo, saj občane opominjajo na sistem pomoči, ki jim je na voljo, obenem pa jih opozarjajo tudi na nujnost upoštevanja predpisanih ukrepov. pe