Vettel je številne zaporedne dirke označil za nerealistične, kljub temu da je novi koronavirus dodobra oklestil koledar formule ena. Za zdaj je po pisanju številnih medijev začetek predviden za 5. julij, ko bi morala biti na sporedu VN Avstrije v Spielbergu.

Tega sicer vodstvo formule 1 še ni potrdilo, so pa pri krovni organizaciji dejali, da bodo skušali v sezono 2020 vriniti čim večje število velikih nagrad. Štirikratni svetovni prvak z Red Bullom pa temu ni naklonjen.

»Sami dirkači smo privilegirani. Seveda so dirke naporne, toda morajo obstajati omejitve za vso preostalo osebje. Morajo se spočiti,« je novinarjem dejal prek videokonference s svojega doma. »Moramo premisliti o tem, ali je tako naporna sezona sploh mogoča. Mnoga dirkališča bi bila lahko zasedena. Menim, da je prav, da je koledar bolj natrpan, toda deset zaporednih vikendov z dirkami ni realistično pričakovanje,« je dodal dirkač iz Heppenheima.

Se pa strinja, da bi lahko bila rešitev za nadaljevanje sezone tudi dirkanje brez prisotnosti navijačev na tribunah. »Seveda si nihče ne želi dirkati pred praznimi tribunami, ampak morda nam bo to omogočilo vrnitev na dirkališča nekoliko prej,« je dejal dirkač Ferrarija. »Prve dirke bodo zagotovo drugačne, ampak upam, da ne preveč, saj bi si želel dirkati pred navijači,« je zaključil nemški dirkač.

Sezona formule 1 bi se sicer morala začeti 15. marca v Melbournu v Avstraliji, a so tam oblasti tik pred začetkom sporeda odpovedali dirko zaradi okužb z novim koronavirusom v taboru McLarna.