Kot je za avstrijsko državno televizijo ORF dejal Helmut Marko, se mu je porodila zamisel, da bi vse svoje dirkače zbral v posebnem kampu, kjer bi bila idealna priložnost, da se okužijo s koronavirusom. »So mladi, močni fantje, dobrega zdravja. Tako bi lahko sezono, ko bi se ta pričela, pričakali pripravljeni,« je povedal prvi mož Red Bulla.

Na srečo je zamisel opustil, saj ji je nasprotovala večina v vodstvu avstrijskega moštva. » Naj povem tako: zamisel ni bila sprejeta z odobravanjem,« je v intervjuju dejal 76-letnik. »Imamo štiri dirkače v formuli ena in še osem ali deset mladincev. Želel sem organizirati kamp, kjer bi nato fizično in psihično prebrodili čas, ki ga imamo sedaj na voljo.«

Kdaj se bo začela nova sezona formule 1, še ni jasno. Vodja tekmovanja Chase Carey si želi, da bi bilo to poleti, od 22 dirk pa si jih želi izpeljati med 15 in 18. Ne izključuje se niti možnost, da bi se dirke zavlekle v januar prihodnje leto. »Če bo res med 15 in 18 dirk, bo zelo, zelo naporno. Dirkači ne bodo imeli časa za izboljšanje svoje fizične pripravljenosti, zato je sedaj idealno, da izkoristimo prosti čas,« je povedal Marko, ki sumi, da se je s koronavirusom že februarja okužil tudi sam, a bolezen uspešno prebolel. »Imel sem hudo gripo, simptomi pa so se ujemali s koronavirusom. Še nikoli doslej nisem bil tako hudo bolan. Ne vem, če sem se res okužil s koronavirusom, saj je trenutno zelo težko priti do testov. A takoj, ko bo možnost za to, bi rad test opravil,« je povedal.

Obenem je še razkril, da v moštvu sedaj izdelujejo tudi respiratorje in z njimi pomagajo britanskim bolnišnicam. »Izdela respiratorjev je že stekla. Velik plus formule 1 je, da se lahko na največje tehnološke izzive hitro odzovemo. Čeprav imamo od minulega petka dalje premor, pa tudi v času tega proizvodnja respiratorjev ne bo zastala,« je obljubil šef Red Bulla in zatrdil, da manjše število dirk finančno ne bo vplivalo na moštvo, saj bodo zaradi tega manj uporabljali dirkalnike.