Po prvotnih načrtih naj bi se po Kranju z izposojenim kolesom iz sistema KRsKOLESOM dalo zapeljati v teh dneh. Vendar pa so epidemija in posledično strogi varnostni ukrepi s priporočili za preprečevanje širjenja koronavirusa preprečili tudi ta dogodek. Mestna uprava Kranj je namreč sporočila, da je prestavila odprtje nove sezone omenjenega sistema, ki, kot so zapisali, še vedno velja za največji elektrificiran sistem za izposojo koles v državi.

»Čeprav so si v mestni upravi prizadevali, da bi letos sezono odprli že sredi marca, so se zaradi epidemije koronavirusa in uvedbe posebnih zaščitnih ukrepov odločili, da bodo kolesa uporabnikom na voljo takoj, ko bodo razmere v državi to dopuščale. Virus namreč lahko prenašamo prek predmetov, torej tudi koles. Zato je še toliko pomembnejše, da se v teh dneh vedemo odgovorno in ostanemo doma ter omejimo medosebne stike na javnih površinah,« so zapisali na MO Kranj.

Sistem KRsKOLESOM trenutno obsega 25 postaj. Od tega ima 21 postaj po deset ključavnic ter po tri navadna kolesa in dve električni. Štiri postaje pa so razširili, tako da imajo po 20 ključavnic ter po šest navadnih koles in štiri električna. Skupno to pomeni 25 postaj, 290 ključavnic, 87 navadnih koles in 58 električnih, navajajo na MO Kranj. pe