Virus se je zdaj razširil tudi v Nemčiji, kjer so našteli okoli šest tisoč primerov in 13 smrti. Ekipa 14 tekmovalk in tekmovalcev, ki se poteguje za denarno nagrado, je bila o pandemiji obveščena šele ta teden po vse glasnejših pritiskih javnosti. Številni tekmovalci so se na novico odzvali s solzami, imeli pa so tudi priložnost, da zastavijo vprašanja dežurnemu zdravniku.

Za tolažbo so jim domači poslali videosporočila, v katerih so se pošalili, da so tekmovalci verjetno na najbolj varnem kraju na svetu, saj so v samoizolaciji že več kot mesec dni. Kot poroča BBC, se organizatorji za zdaj trudijo, da bi jim situacijo prikazali na čim manj dramatičen način in se s tem izognili množičnemu izseljevanju iz hiše.

Podobno se je zgodilo tudi s tekmovalci kanadskega Big Brotherja, ki so se spraševali, zakaj pred hišo ob izločitvah ne slišijo navijanja občinstva. O pandemiji so bili obveščeni tudi tekmovalci avstralskega Big Brotherja, medtem ko o pandemiji še vedno ne vedo ničesar tisti, ki tekmujejo v brazilskem Big Brotherju.