Žičnice na areškem delu Pohorja, s katerimi zdaj upravlja Marprom, so doslej skušali prodati že devetkrat.

Ponujeno premoženje sicer vključuje obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica in šestsedežnico Pisker s pripadajočimi zemljišči, objekte in vso opremo za zasneževanje.

Gre še za zadnje večje premoženje propadlega podjetja, potem ko je Dubrovski septembra lani uspel prodati žičniške naprave na mariborskem delu Pohorja. Areške naprave je sicer prvič ponujal za 11,4 milijona evrov.

Ob prodaji omenjenih smučišč do konca stečajnega postopka čaka še rešitev zadev okoli zahteve do mariborske občine za plačilo odkupne vrednosti gondole in žičniških naprav na Mariborskem Pohorju, ki jih je prek Marproma po stečaju družbe prevzela v upravljanje.

Mariborsko sodišče je junija odločilo, da je občina dolžna plačati 13,2 milijona evrov nadomestila, a je občini uspelo s pritožbo na višjem sodišču, zdaj pa že nekaj časa poteka nov poskus mediacije.

Dubrovski je napovedal, da bo zdaj počakal na zaključek pogovorov in pogajanj med Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) kot ločitvenim upnikom in mariborsko občino, kjer je ena od možnosti, da bi odprta vprašanja rešili v paketu. Če ti pogovori ne bodo uspešni, pa bo izvedel novo dražbo po približno deset odstotkov nižji ceni.