Tretja preizkušnja za najboljše svetovne voznike v reliju se je končala predčasno, po skupno 17 od 18 izpeljanih hitrostnih preizkušnjah. Organizacijski odbor mehiškega relija se je namreč v dogovoru z vsemi moštvi in vodilnimi osebami Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) odločil, da ga sklene že v soboto, s tem pa vsem ekipam in medijem omogoči, da se vrnejo v svoje države, saj se pričakuje, da se bodo zaradi epidemije novega koronavirusa meje v številnih državah že v kratkem zaprle.

Predčasen zaključek dirke, ki se je končala po posebni etapi Rock & Rally, je šla najbolj na roko šestkratnemu svetovnemu prvaku Sebastienu Ogierju in njegovemu sovozniku Julienu Ingrassiu. Francoz si je zmago privozil z 28,1 sekunde prednosti pred najbližjim zasledovalcem, Fincem Teemujem Suninenom (Ford), tretje mesto je z zaostankom 31,2 sekunde osvojil Estonec Ott Tänak (Hyundai), četrto pa Britanec Elfyn Evans (Toyota), ki je na cilj privozil z zaostankom 58,6 sekunde. Ogier se z zmago sicer ni povzpel zgolj na vrh razvrstitve v skupnem seštevku, temveč je tudi izenačil rekord rojaka Sebastiena Loeba. Slednji je bil pred tem edini voznik, ki je v Mehiki šestkrat stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

»Po tej zmagi se počutim popolnoma drugače kot po ostalih, saj do dirke sploh ne bi smelo priti. Če so zaradi tega v nevarnosti gledalci, je ta uspeh brez pravega pomena. Po pravici povedano, si sploh nisem želel nastopiti. O tem so me prepričali. Svoje delo sem opravil, vendar menim, da so življenja ljudi pomembnejša. Upam le, da nismo škodovali našim mehiškim prijateljem,« je bil do organizatorjev, ki so kljub pandemiji koronavirusa izpeljali mehiško preizkušnjo, kritičen Sebastien Ogier. »Kot vedno smo bili v Mehiki deležni močne podpore, zato je bilo navijačem težko razložiti, da ne smemo deliti avtogramov in se z njimi fotografirati. Tega pravzaprav niso razumeli. Po najboljših močeh sem skušal spoštovati in se držati vseh pravil, ki v teh dneh veljajo,« je še pristavil 35-letnik, ki je v toyoti yaris wrc dosegel že svojo 48. zmago v karieri.

Ogierja, ki je sicer na letošnji uvodni dirki sezone v Monte Carlu zasedel drugo mesto, na drugi na Švedskem pa je bil četrti, skupaj s preostalo karavano v reliju zdaj čaka nekoliko daljši premor. Zaradi koronavirusa je namreč rdečo luč dobil tako reli v Čilu kot tudi v Argentini. Če se bo zdravstvena situacija v Evropi vendarle umirila, se bodo dirkači po prašnih cestah podili šele 21. maja, ko je na sporedu reli po Portugalski.