»Ker se je Sebastian Ogier odločil, da zaradi rezultatov v tej sezoni SP zapusti naše moštvo, smo se pri znamki Citroen odločili, da v sezoni 2020 zaradi pomanjkanja prostih dirkačev prvega ranga ne bomo tekmovali v SP,« je francosko moštvo zapisalo na spletni strani.

Ogier, ki je med letoma 2013 in 2018 šestkrat osvojil naslov svetovnega prvaka, se je Citroenu pridružil pred letošnjo sezono in z ekipo podpisal dveletno pogodbo. S francoskim moštvom je želel osvojiti še sedmi naslov svetovnega prvaka, na koncu pa sezono sklenil na zanj skromnem tretjem mestu, zato se je odločil za odhod.

Ni pa še jasno, kje, in če sploh, bo v prihodnji sezoni dirkal Francoz, ki je sicer pred meseci napovedal, da namerava športno pot končati po koncu izteka pogodbe 2020. Njegovo ime se sicer največkrat povezuje s Toyoto, saj je letošnji svetovni prvak Estonec Ott Tänak po koncu sezone zamenjal moštvo in se od tega japonskega moštva za dve leti preselil k Hyundaiju.

Tänak je sicer prekinil francosko prevlado v reliju, saj sta bila Francoza Ogier in Sebastien Loeb svetovna prvaka neprekinjeno od leta 2004.