Policija je po zajetju talcev izpraznila nakupovalni center, v katerem je bilo več sto ljudi.

Kot je po napadu sporočil župan mesta San Juan, v katerem je omenjeni nakupovalni center, je bil napadalec nekdaj zaposlen v tem centru kot varnostnik. Domnevajo, da je do streljanja prišlo zaradi spora glede zaposlitve.

V streljanju je bil najmanj en človek ranjen, je sporočila policija. Šlo naj bi za varnostnika, ki so ga prepeljali v bolnišnico.

Napadalec naj bi sicer zajel uslužbence v stavbi, ne nakupovalcev. Zajel jih je v pisarni. Bil je oborožen s puško in štirimi granatami.

Po desetih urah je vse talce izpustil, sam pa se je mirno predal oblastem.

Potem, ko se je predal policiji, je nakupovalni center zapustil v spremstvu policistov, a brez lisic na rokah. Ob tem se je pritoževal zaradi neenakopravne obravnave zaposlenih ter poudaril, da je v nakupovalnem centru razširjena korupcija.

Ruski medij Russia Today poroča, da je napadalec, ki so ga nedavno odpustili, hotel govoriti s svojimi nekdanjimi kolegi. Moški trdi, da je bil odpuščen zaradi korupcije v podjetju za varovanje. Potem ko se mu je pet zaposlenih javno opravičilo in odstopilo, je izpustil talce in se predal.