Turško obrambno ministrstvo je sporočilo, da je bilo v napadu ranjenih pet turških vojakov. Turška vojska je odgovorila na napad, pri čemer naj bi uničili "50 režimskih elementov, pet tankov, dve oklepni vozili, dva oklepna poltovornjaka in havbico".

Tiskovni predstavnik turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana je odgovornost za smrt turških vojakov pripisal sirskemu režimu. "Naše vojake, ki v Idlibu zagotavljajo mir in opravljajo humanitarne dejavnosti, je napadel režim," je na Twitterju zapisal Fahrettin Altun.

Rusko obrambno ministrstvo je pred tem pozvalo Turčijo, naj preneha podpirati teroriste v Siriji. Ob tem so navedli, da so ruska letala izvedla napade na oborožene skupine, ki jih podpira Ankara.

V začetku meseca je bilo v dveh ločenih napadih sirskih režimskih sil ubitih 14 turških vojakov. Turška vojska ima v Idlibu 12 opazovalnih točk, ki so se ta mesec znašle na udaru sirskih sil.

Sirske sile ob podpori ruskega letalstva od lanskega decembra izvajajo silovito ofenzivo v Idlibu, zadnji uporniški trdnjavi na severozahodu države, ki je sprožila enega največjih begunskih valov v devet let trajajoči državljanski vojni v Siriji. Po podatkih ZN je ofenziva v beg pognala 900.000 ljudi, med katerimi je pol milijona otrok.