V svoj kolektiv si prizadevate privabiti magistre in inženirje elektrotehnike-elektronike. Jih je v Sloveniji težko najti?

Težko je najti vrhunske sodelavce, le majhen odstotek mladih se namreč odloči za karierno pot inženirja elektronike. Bazen tistih, ki se specializirajo za projektiranje namenskih integriranih vezij ASIC, ki so temelj našega dela, pa je še ožji. K sreči se je nekaj odličnih sodelavcev pridružilo naše ekipi na priporočilo, tudi sami smo veš čas aktivni pri prepoznavanju najobetavnejših študentov. Prav tako skrbimo za redno izobraževanje in razvoj zaposlenih – bodisi tako, da najamemo zunanje trenerje, bodisi tako, da spodbudimo naše nekoliko bolj izkušene zaposlene, da med malico predavajo kolegom. Tej praksi rečemo »pojej kosilo in se uči«.

Kako ocenjujete zanimanje za tehnične in naravoslovne poklice v Sloveniji?

Kot v mnogih državah je tudi v Sloveniji zanimanje za tehniške in naravoslovne poklice prenizko, da bi zadostilo potrebam industrije. Naše matično podjetje Renishaw plc izvaja številne izobraževalne programe, ki mladim, starim od 7 do 14 let, na zabaven način približajo poklic inženirja. Ključni cilj je odpraviti stereotipe in pokazati, da je kariera inženirja vznemirljiva in koristna.

Na katere kadrovske prakse ste najbolj ponosni?

Ponosni smo na vse svoje programe usposabljanja. Zavedamo se, da je pomembno, da podpremo našo ekipo pri pridobivanju novega znanja ter da jo opolnomočimo tudi za to, da novopridobljene veščine nato dalje deli z drugimi.

V čem se razlikujete od drugih delodajalcev?

Ločuje nas predvsem narava dela. Kot vsa podjetja se tudi mi osredotočamo na zagotavljanje zadovoljstva strank. A pri tem se močno zavedamo, da so prispevki naših zaposlenih bistvenega pomena za dosego tega cilja. Zato moči usmerjamo v ustrezna usposabljanja. Ponujamo prijetno in sproščeno delovno okolje, kjer je v središču posameznik, smo tudi družinam prijazno podjetje.