V Madridu je pri rekorderju po številu naslovov gostoval Manchester City, ki ga zaradi kršenja finančnega fair playa čaka dveletna prepoved igranja v tem tekmovanju, tako da je v tej sezoni še toliko bolj zavzet. A v prvem polčasu sta obe ekipi na trenutke prevladovali, pri gostih je bil najnevarnejši poskus v 21. minuti, ko je Thibaut Courtois obranil strel Gabriela Jesusa, domači pa so za največ razburjenja poskrbeli v 30. minuti, ko je Ederson izvrstno posredoval po strelu Karima Benzemaja z glavo iz bližine.

V drugem polčasu so gosti v 50. minuti izpeljali hiter protinapad, ki ga je z malce premalo natančnim strelom končal Riyad Mahrez. Isti igralec je dobrih pet minut pozneje poskusil še dvakrat, obakrat je bil na mestu Courtois. Čeprav so bili gostje konkretnejši, pa je v 60. minuti Real povedel, ko je Isco zadel po podaji Viniciusa Juniorja. V 78. minuti pa so Angleži izenačili. Kevin de Bruyne je z leve podal pred gol, tam pa je žoga preletela Sergia Ramosa (Real je zahteval prekršek nad njim) in pristala na glavi Gabriela Jesusa, ki jo je usmeril v mrežo.

V 83. minuti pa je prišlo do preobrata, saj je Dani Carvajal zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Raheemom Sterlingom, to je zanesljivo izvedel de Bruyne. Še večje težave za Real so nastopile v 86. minuti, ko je Ramos kot zadnji igralec storil prekršek nad Jesusom in dobil rdeči karton, kar pomeni, da ga ne bo niti na povratni tekmi.

»Dobro smo igrali 75 minut, zato nam ni prav, da smo izgubili. A igrata se dve tekmi in ni še vsega konec. Dali smo vse od sebe, vendar smo bili premalo zbrani v zadnjih desetih minutah. Bilo je zelo težko,« je bil po porazu razočaran trener Reala Zinedine Zidane. Da po zmagi v Madridu cilja še niso izpolnili, je priznal strateg Manchester Cityja Pep Guardiola. »Če katera ekipa lahko zasuka potek, je to Real Madrid. V ligi prvakov so vzponi in padci, pred nami pa je še dolga pot. Seveda smo zadovoljni z zmago, a osvojili nismo še ničesar,« ostaja previden Katalonec.

Sodniki razveljavili zadetek Juventusa

V Lyonu je gostoval favorizirani Juventus, ki pa je bil v prvem polčasu precej jalov, domača ekipa pa razigrana in konkretnejša. Priigrala si je kar precej obetavnih akcij, med drugim je v 21. minuti Karl Toko Ekambi zatresel prečko s strelom z glavo, v 41. in 44. minuti pa je zapravil še dve lepi priložnosti. So pa Francozi zasluženo povedli v 32. minuti. Resda je takrat Juventus igral z deseterico (Matthijsu de Ligtu so namreč ob robu igrišča krpali razbito glavo), a je Houssem Aouar vseeno lepo prodrl po levi strani in podal v sredino, od koder je Lucas Tousart zadel iz prve.

Šele v 69. minuti si je Juventus priigral prvo resno priložnost na tekmi, ko je po podaji z leve iz bližine zgrešil Paulo Dybala. Juventus je sicer imel žogo precej več v svojih nogah, a še naprej si ni znal priigrati kakšnih resnih priložnosti. V 85. minuti se je pred vrati zapletel Gonzalo Higuain in na koncu slabo streljal iz bližine, v 87. minuti pa so sodniki razveljavili zadetek Juventusa zaradi prepovedanega položaja. Torinčani so še naprej pritiskali, a kljub temu ostali brez zadetka v gosteh.

»V napadu smo bili premalo odločni in agresivni, 15 minut pa smo bili tudi premalo zbrani v obrambi. Imeli smo smolo, da smo zadetek prejeli, ko na igrišču zaradi poškodbe ni bilo De Ligta. Ne razumem , zakaj si moji igralci žogo na treningih podajajo dvakrat hitreje kot na tekmi,« je bil po porazu v Lyonu slabe volje trener Juventusa Maurizo Sarri.

V torek so nogometaši Napolija igrali neodločeno 1:1 proti Barceloni, Chelsea pa je doma proti Bayernu izgubil z 0:3. Že prejšnji teden pa je Borussia Dortmund doma premagala PSG z 2:1, Atletico Madrid Jana Oblaka je bil z 1:0 boljši od branilca naslova Liverpoola, Leipzig Kevina Kampla je v gosteh pri Tottenhamu zmagal z 1:0, Atalanta Josipa Iličića pa je s 4:1 odpravila Valencio.

Povratne tekme bodo med 10. in 18. marcem.