S slovenskega vidika najpomembnejša vest s tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju je, da je Žan Kranjec tudi po šesti od devetih tekem v sezoni zadržal mesto vodilnega v skupnem veleslalomskem seštevku, potem ko je bil na sobotni tekmi v Naebi na Japonskem deveti. V težkih razmerah je svojo prvo zmago vknjižil Hrvat Filip Zubčić.

Da je kljub najslabši veleslalomski uvrstitvi v sezoni ostal v rdeči majici, gre zasluga tudi le petemu mestu njegovega največjega konkurenta, Norvežana Henrika Kristoffersena, ki pa se je Kranjcu zdaj približal na vsega 10 točk zaostanka. Kristoffersen je bil po prvi vožnji sicer »virtualno« že v rdečem, saj je vodil, a se v drugo na slabi progi v spomladanskih razmerah ni znašel. »Ko sem prišel v cilj druge vožnje, občutki niso bili dobri, a se je vseeno izšlo za uvrstitev med najboljših deset. Ni ravno popolno, slabo pa tudi ne,« je tekmo, ki sta jo zaznamovala toplo vreme in slab oprijem, ocenil Žan Kranjec. Drugi slovenski predstavnik Štefan Hadalin je davek slabo pripravljene proge plačal že v prvo, saj s številko 47 ni imel možnosti za uvrstitev v finale, v katerega se ni uspelo uvrstiti nikomur s startno številko, višjo od 34. V nedeljo jo je organizatorjem zagodlo še sneženje, zato so morali slalom odpovedati, svetovni pokal za moške pa se bo nadaljeval konec tedna v Hinterstoderju, ko bodo od petka do nedelje na sporedu alpska kombinacija, superveleslalom in veleslalom.

Boljše pogoje so imela medtem v Crans Montani dekleta, ki so nastopila v smuku in alpski kombinaciji. Najboljšo slovensko uvrstitev je s šestim mestom na drugi dosegla Maruša Ferk, ki se je s tem po slabih dveh letih na tekmi svetovnega pokala znova uvrstila med deseterico. »Zelo sem zadovoljna. Dejstvo je, da imam še kar nekaj rezerve. Tudi slalom ni bil slab, pravzaprav je bila to moja letošnja najboljša slalomska vožnja,« je po tekmi od sreče sijala Maruša Ferk. Zmagala je sicer Italijanka Federica Brignone, ki je s tem prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, druga slovenska predstavnica Ilka Štuhec pa po 13. mestu na superveleslalomu na slalomu ni startala in je ostala brez uvrstitve. Prav na trinajstem mestu je bila Štuhčeva tudi na sobotnem smuku, ki ga je tako kot tistega dan prej dobila Švicarka Lara Gut-Behrami. »Razplet je bil podoben kot v petek, moja vožnja pa drugačna. Bila sem zelo pozorna, da le ne bi ponovila napak. Ta pristop se ni izkazal za pravega. S smučanjem in uvrstitvijo nisem najbolj zadovoljna,« je po tekmi povedala Ilka Štuhec, ki se je sicer zadnje dni borila tudi z boleznijo. Dodajmo še, da si je drugouvrščena Švicarka Corinne Suter že zagotovila mali kristalni globus, saj je do konca sezone ostal le še en smuk. Svetovni pokal za ženske pa se bo konec tedna s superveleslalomom in kombinacijo nadaljeval v La Thuileju v Italiji.