Pravosodni minister ZDA William Barr je dejal, da je šlo za enega največjih vdorov v zasebnost v zgodovini, saj so hekerji ukradli informacije o skoraj polovici ameriških državljanov. Škodovali pa so tudi podjetju Equifax, ki mora sedaj prizadetim zastonj zagotavljati opazovanje finančnih informacij in jih opozarjati na morebitne težave, nekaterim pa je moralo plačati odškodnino.

Equifax je moral zaradi vdora plačati 700 milijonov dolarjev odškodnine Zvezni komisiji za trgovino (FTC), ki je poskrbela za izplačilo odškodnin prizadetim.

Barr je dejal, da so vdor opravili kitajski vojaški hekerji in obtožnice naj bi pošiljale sporočilo Pekingu, da takšne dejavnosti ne bodo ostale zakrite. Obtožnice so bile vložene v Atlanti, kjer je sedež podjetja Equifax.

Barr je pojasnil, da vlaganje obtožnic proti tujim vojaškim obveščevalcem izven ZDA ni običajna praksa, vendar pa je bil vdor izjemen, nakradeni podatki pa pomagajo pri razvoju kitajske obveščevalne dejavnosti.

Hekerji so med vdorom prišli do informacij o imenih, naslovih in drugih podatkov z osebnih dokumentov Američanov, s katerimi so potem lahko ustvarjali lažne identitete in kradli denar. Zaradi vdora je odstopil s položaja glavni izvršni direktor Equifaxa Richard Smith.